Meer industrieën wenden zich tot backoffice-outsourcing

0
128

Het uitbesteden van backofficeprocessen, zoals gegevensinvoerservices, blijft een van de gemakkelijkste functies om uit te besteden naarmate meer bedrijven leren, en wordt een populaire keuze om uit te besteden voor verschillende industrieën. Een dergelijke vorm van uitbesteding wordt nu steeds Backoffice uitbesteden meer geaccepteerd door verschillende branches, waaronder de bank- en vermogensbeheersector.

Bijna een jaar geleden trok de banksector de aandacht toen een rapport van onderzoeks- en adviesbureau MarketsandMarkets aantoonde dat Amerikaanse banken de verwerkingstaken van bankkantoren in een toenemend tempo uitbesteden met groeiramingen van $ 67,2 miljard in 2015 van $ 38,1 miljard in 2008, met IBM ( NYSE:IBM) en Accenture (NYSE:ACN) domineren de outsourcingmarkt voor bankbackoffices. Zoals we in een eerder artikel hebben aangegeven, hebben banken zoals HSBC (NYSE:HBC) onderzoek gedaan naar outsourcing van de backoffice van fondsen in China, terwijl andere banken, Citigroup (NYSE:C), JP Morgan (NYSE:JPM) en Bank of America ( NYSE:BAC) zijn ook van plan om backofficeprocessen uit te besteden aan India, wat aangeeft dat de schatting van MarketsandMarkets op koers zou kunnen liggen.

De vermogensbeheersector neemt ondertussen het voortouw van banken, aangezien stijgende regelgevingskosten en toenemende concurrentie tussen vermogensbeheerders de winst onder druk zetten. In een artikel van 6 februari over een studie uitgevoerd door Accenture en RBC Dexia meldde de Financial Times dat meer dan de helft van de ondervraagde vermogensbeheerders voorspelde dat hun rendement op eigen vermogen dit jaar onder de 15% zou dalen, tegen de gemiddelde 20% , wat waarschijnlijk meer van deze bedrijven ertoe zal aanzetten om niet-kernactiviteiten uit te besteden.

Advocatenkantoren kijken ook naar het uitbesteden van backofficeprocessen, zoals blijkt uit de deal van Morgan Cole met Integreon. Het advocatenkantoor tekende een deal met Integreon, een bedrijf dat juridische processen uitbesteedt, om zijn bibliotheek- en informatiedienst te runnen. John Croft, Head of Global Sales van Integreon, zei over de deal: “Het feit dat een ander advocatenkantoor zich bij het centrum aanmeldt, is slechts een teken dat meer bedrijven zich realiseren dat sommige delen van hun ondersteunende diensten effectiever kunnen worden geleverd door outsourcing. Dit geldt met name voor bibliotheek- en informatiediensten, waar dit betekent dat je tegen lagere kosten toegang krijgt tot een breder scala aan materiaal.”

Zelfs andere outsourcingbedrijven zien het voordeel van het uitbesteden van backofficeprocessen, aangezien het wereldwijde documentbeheer- en outsourcingbedrijf, Xerox (NYSE:XRX), herstructureringsinspanningen ondernam, waaronder het uitbesteden van enkele van zijn backofficefuncties. Het bedrijf ging door met zijn afslankingsinspanningen, zoals gerapporteerd op 17 februari als onderdeel van de herstructureringsinspanningen waar Xerox CFO Larry Zimmerman vorige maand over sprak tijdens een telefonische vergadering met Wall Street Analysts. Volgens Zimmerman voert Xerox de herstructureringsinspanningen deels uit vanwege zijn strategie om sommige van zijn backofficefuncties uit te besteden aan zijn dochteronderneming ACS.

Krimpende winstmarges en steeds toenemende concurrentie in verschillende sectoren dwingen nu meer bedrijven om outsourcingmethoden toe te passen, in dit geval backofficefuncties, om zich meer te concentreren op de kernactiviteiten van het bedrijf. Afgezien hiervan zetten het aanhoudende wereldwijde economische herstel en de veranderende regelgeving financiële instellingen er ook toe aan risico’s te beperken en kosten te verlagen door uitbestede modellen toe te passen. Met het herstel dat nog steeds aan de gang is en het veranderende economische klimaat, wordt verwacht dat meer bedrijven uitbestede modellen zullen blijven gebruiken, vooral in de backoffice.